ballagas22014. május 1-jén a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 178 végzős diákja vállára vette a tarisznyát, ami azt szimbolizálta, hogy útra kelnek, „hosszú útra mennek”. Az iskola egy színvonalas ballagási ünnepséggel búcsúzott a maturandusoktól. Miután még egyszer bejárták a jól ismert épület helyiségeit, az iskolazászlót követve megérkeztek az ünnepség helyszínére. Az ünnepelteket elsőként Májer János úr, Tokaj város polgármestere köszöntötte, majd az itt maradó diákok nevében Tóth Kitti 11. D és Keller Judit 11. A osztályos tanuló vett búcsút az útnak indulóktól. Ezt követően a ballagók nevében a 12. D osztályos Hajdu Andrea Annamária verssel és a 12. A osztályos Palsics Kitti ünnepi beszéddel szólította meg a hallgatóságot. A végzős énekkarosok megható dala után Molnárné Tóth Erika igazgatónő idézte fel az elmúlt éveket, s adott útravalót a középiskolai tanulmányaik befejezése előtt álló fiataloknak.

Ebben a tanévben az intézmény legnagyobb elismerését jelentő Tokaji Ferenc Emlékplakettet sportteljesítményéért és tanulmányi eredményéért Éltető Daniella 12. B és tanulmányi, valamint országos tanulmányi versenyeredményéért Medzsibriczki Réka 12. D osztályos tanulók vehették át, majd sor került a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók megjutalmazására. Mindvégig kitűnő eredménnyel végezte tanulmányait és sokoldalúan kamatoztatta tehetségét, ezért „kitűnő tanuló” oklevelet és nevelőtestületi dicséretet kapott Borbély Balázs, Gyüre Lili, Keller Katalin, Kerekes Balázs, Olasz-Szabó Anna, Palsics Kitti, Pásztor Júlia 12. A, valamint Éltető Daniella és Zelenák Eszter 12. B osztályos, továbbá nevelőtestületi dicséretben részesült még Pájer Zita, Suller Zénó, Vízkeleti Fanni 12. A, Bánóczki Abigél és Szűcs Patrícia 12. B, Mezsibriczki Réka és Vida Klaudia 12. D osztályos tanuló. Az elmúlt évek alatt végzett tanulmányi, közösségi és kulturális munkájával 49 tanulónk érdemelte ki az igazgatói dicséretet. Az osztályonként megválasztott „év tanulói”, az országos és megyei versenyek helyezettjei, és a felsőfokú, valamint a két középfokú nyelvvizsgával rendelkezők számára Dr. Makó Zoltán, a Tokaji Gimnázium és Szakközépiskola Tehetséges Gyermekeiért egyesületének elnöke és Kosárkóné Kovács Andrea, iskolánk Szülői Szervezetének elnöke adott át pénzjutalmakat. Végzőseink közül négyen szereztek felsőfokú nyelvvizsgát, s két tanuló rendelkezik két középfokú nyelvvizsgával. A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium nagy hangsúlyt fektet a nyelvi és informatikai képzésre. A ballagók között 17-en rendelkeznek teljes középfokú nyelvvizsgával, és iskolánk 66 végzős diákja szerezte meg a 7 modulból álló ECDL Select informatikai bizonyítványt. Olasz-Szabó Anna kiérdemelte a „Jó tanuló, jó sportoló” címet, Balogh József és Vida Klaudia pedig a Dr. Dankóné Patkó Kornélis és Dr. Dankó József által alapított, az idén első alkalommal odaítélt „sokoldalú tehetség”díjban részesült. Gimnáziumunk vegyeskarának legaktívabb 12. évfolyamos tagjai négy éves kitartó munkájukért oklevelet kaptak.

A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium egyedülálló és lélekemelő hagyománya, hogy az ünnepeltek tokaji nektárral telt pohárral koccintanak jövőbeli sikereikre.

A végzősöknek eredményes érettségi, sikeres felvételi vizsgát kívánunk!