pic03A december nemcsak kemény mínuszokat, hanem sportos rendezvényeket is hozott iskolánkba, az SzSzC Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziumába. Mikulás napján több, mint 140 tanulónk képviseltette magát a Tokaj városi Mikulás futáson, ahol a versenyzőknek 2,3 km-t kellett teljesítenie. Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen fagy körüli hőmérsékleti körülmények között, de szikrázó napsütésben rajtolhatott a több száz futó. A verseny nagyon jó hangulatban telt, a résztvevők rövid közös bemelegítés után teljesítették a versenytávot. Az első 150 célba érkező csoki mikulást kapott jutalmul. A versenyen tanulóink eredményesen szerepeltek. Középiskolás lány kategóriában mindhárom dobogós helyet TFG-s diák szerezte meg. Kovács Márta 10. A osztályos tanuló első, Nedeczki Bianka 10. F osztályos tanuló második, míg Hudák Lili 9. B osztályos tanuló 3. helyezést ért el. A fiúk mezőnyében Takács László 11. F osztályos diákunk 3. lett. A felnőttek között induló kollégáink közül a legjobb eredményt Csordás Balázs érte el, ő második lett a rangos mezőnyben. A téli sportesemény végleges eredményei az alábbi linken találhatóak:

https://www.facebook.com/events/1499293230108168/permalink/1530918883612269/

Másnap Mikulás labdarúgó kupára hívtuk városunk középiskoláinak csapatait. A kispályás foci torna a futsal szabályrendszerének megfelelően zajlott. Minden iskola 10 fős csapattal érkezett. A zsúfolt lelátók előtt zajlott kemény, de sportszerű mérkőzések után az első helyet az SzSzC Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium csapata szerezte meg. Másodikak a Tokaji Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium focistái lettek, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára iskolánk labdarúgói állhattak fel.

A vándorserleg a KIK csapatához került ebben az évben, ők egy évig birtokolhatják a vele járó címet.

Szívből gratulálok minden futóversenyen indulónak és a focikupán résztvevő csapatoknak! Köszönöm a testnevelő kollégák áldozatos, segítő munkáját és remélem, hogy a következő évben is hasonló rangos sportesemények megrendezésével tudjuk színesíteni iskolánk és városunk sportéletét.

Feketéné Csoma Gabriella
testnevelés  munkaközösség-vezető