Iskolánk sportélete az elmúlt években új arculatot kapott és sokat fejlődött; mindennapjainkat az útkeresés és a sikersportágak erősítése teszi színessé.

Többfunkciós tornacsarnokunkban nemzetközi méretű kézilabdapálya, röplabdapálya, kosárlabdapálya, teniszpálya és hat tollaslabdapálya áll nemcsak a diákok, de minden sportolni vágyó tokaji és Tokaj környéki polgár rendelkezésére.

Az emelt és középszintű testnevelés érettségi vizsgák bevezetése megkövetelte, hogy iskolánk alkalmassá váljon a kétszintű vizsga lebonyolítására. Ennek jegyében atlétikapálya, távolugrópálya, súlylökő pálya, valamint 60 m-es futópálya áll a diákok rendelkezésére a felkészülés során, ezzel iskolánk a megye egyik legjobban felszerelt létesítménye.

2010-ben az iskola beindította a belügyi rendészeti szakközépiskolai, 2013-ban a gimnáziumi képzést. Az itt tanuló diákok egyik alaptantárgya a testnevelés, mely önvédelmi képzéssel kiegészülve magas szintű fizikai felkészültséget ad az itt tanuló diákoknak. Ehhez önvédelmi pajzsokat, bokszkesztyűket és 2011-ben 100 m2 tatamit vásárolt az iskola.

Az iskola Diáksport Egyesületében több korábban kialakított, valamint néhány friss, de egyéninek mondható szakosztály is működik. Ezeknek a szakosztályoknak a működtetésében nagy szerepe van az iskola testnevelés szakos tanárainak, valamint a sportolni vágyó diákoknak egyaránt.

Legrégebbi és legnagyobb hagyományokkal működő szakosztályunk a kézilabda szakosztály, Juhász Zsolt tanár úr irányításával. Mind a fiúk, mind a lányok több kimagasló eredményt értek el az elmúlt években a megyei és országos versenyeken. Minden évben iskolánk ad helyet a megyei elődöntő és a megyei döntő lebonyolítására.

2008-ban megalakult a tollaslabda szakosztály a megye egyetlen ilyen jellegű szakosztályaként, Balogh Gáborné vezetésével. Ezzel a szakosztály a sportág népszerűsítésében úttörő szerepet vállal a térségben. Azóta minden évben 3-4 tanuló részt vehet a tollaslabda diákolimpia országos döntőjén, eddigi legnagyobb sikerünk egy 10. helyezés.

A tömegsport keretében működő futball szakkör diákjai rendszeresen vesznek részt Gyüre Levente testnevelés szakos kolléga vezetésével a körzeti és megyei versenyeken. Iskolánk tanulói adják a városi futballcsapat gerincét, megyei diákolimpiai bajnokként készülnek az országos megmérettetésre.

Hetente egyszer önvédelmi szakkört tartunk Molnár Béla tanár úr vezetésével. Erre a foglalkozásra minden érdeklődő tanuló járhat.

Tömegsport rendezvényeink közül a legnépszerűbbek és legsikeresebbek a diákönkormányzattal közösen rendezett maratoni sportdélutánok. Minden hónapban egyszer egy-egy sportágban 6 órán keresztül játszhatnak folyamatosan tanulóink, évente egy alkalommal pedig 24 órás maratoni sportnapot tartunk. Ezen a napon a tanárok együtt sportolnak a diákokkal. Rendezünk kerékpártúrát a Tokaji-hegy körül, kenutúrát a Bodrogon, e mellett négy labdajátékban (futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda) és tollaslabda játékban mérhetik össze tudásukat tanulóink. Minden évben ezen a napon egy hajnali túra keretében a Kopasz-hegyről nézzük meg a napfelkeltét, és éjfélkor lefutjuk az év távját. Ebben az évben ez 2014 méter lesz.

Iskolánk szoros kapcsolatot tart fenn a Simon Laci bácsi által vezetett Tokaji Vízisport Clubbal. Az ott sportoló tanulók közül a legeredményesebbek iskolánk tanulói. A kajakosok téli felkészülésében az iskolai kondicionáló terem nyújt segítséget. Az itt sportoló diákok több bajnoki címet és helyezést is szereztek a különböző országos és nemzetközi versenyeken. Mindemellett kajakos tanulóink a megye legjobb úszói közé tartoznak, a diákolimpián úszás sportágban rendszeresen kimagasló helyezéseket szereznek. A club egy tagja a magyar utánpótlás válogatott kiváló versenyzője.

Az elmúlt évek sikereinek tükrében reméljük, hogy tanulóink sportköri eredményei továbbra is hozzájárulnak majd az intézmény hírnevének öregbítéshez, és továbbra is sok kitartó, lelkes diákunk jeleskedik majd a jövőben megrendezésre kerülő sportversenyek valamelyikén.