-Sajtóközlemény
-Nyilvánossági tábla


Lap tetejére

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2012. december 14.

 A TÁMOP-3.1.7 „Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése” címen kiírt pályázaton intézményünk „A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a tokaji kistérség középiskolai referenciaintézménye” című pályázatával 5.999.920 Ft-ot nyert.

 A referencia-intézmény egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szervezeti innovációval rendelkező és ezt szolgáltatásaiban publikálni, valamint átadni képes közoktatási intézmény. A referencia-intézmények a közoktatás fejlesztésének minősített bázisai lesznek.

Intézményünk elsődleges célja, hogy segítse elsősorban a térség általános és középfokú oktatási intézményeit az innovatív oktatási szemlélet átvételében. Példát szeretnénk mutatni a módszertani újítások, tanulásszervezési eljárások alkalmazása terén, kiemelten a kompetencia alapú nevelési, oktatási programot alkalmazó és az ökoiskolai program alapján dolgozó intézményeknek.

A pályázatnak köszönhetően nyolc képzésen 29 pedagógus vett részt, akik belső továbbképzések keretében készítették fel a teljes alkalmazotti kört az intézményi fejlesztések folytatására, a következő minősítési eljárásra, a referencia-intézményi cím megszerzésére, a felsőoktatási gyakorlóhely funkció betöltésére és a hosszú távú maradéktalan referencia- intézményi feladat ellátására.

 A projekt időtartama: 2012. április 1 – 2012. december 31.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Lap tetejére