„A jövőnek sok neve van:
a gyenge úgy hívja, elérhetetlen,
a gyáva úgy, ismeretlen,
a bátor lehetőségnek nevezi.”
Victor Hugo

Iskolánkban az osztályfőnökök alkotják a legnagyobb munkaközösséget, amely a mindenkori osztályfőnököket összefogó szakmai szervezet.

A mai világban nagyon fontos az osztályfőnök szerepe, hiszen idősnek, fiatalnak szüksége van a rohanó életvitel mellett, hogy kapaszkodókat, erkölcsi fogódzókat találjon. Még fontosabb ez a serdülő gyermekek életében, hiszen ez fogja megalapozni jövőjüket, a későbbiek folyamán ez segíti őket életútjukon.

Az osztályfőnöki funkció több mint száz éve jelen van a magyar oktatásügyben. Az egyetemeken nem kapunk külön képzést az osztályfőnöki teendők ellátására, ezért mindenkinek magának kell kialakítania saját stílusát, összhangban az iskola hagyományaival, saját személyiségével. Természetesen ehhez felhasználjuk az elméleti pszichológiában, pedagógiában szerzett ismereteinket is.

Osztályfőnökeink munkájának kiemelkedő jelentősége van az osztályok életében, hiszen egyéniségével és értékrendjével óriási hatással van egy közösség arculatára, amellyel több éven keresztül együttműködik. Mindannyian arra törekszünk, hogy ez a hatás eredményes legyen.

Munkaközösség-vezető:
Májer Jánosné Arday Otília

A munkaközösség tagjai:
Kamenyiczki Gábor
Agócs Miklós
Patakiné Litva Boglárka Judit
Tóth Attila
Győri Márta
Feketéné Csoma Gabriella
Szabó Tamás
Maczkó Hajnalka
Kosárkó Györgyi
Kovács Anikó
Sztahora Beáta
Juhász Zsolt
Gintner Tamásné Hornyák Ágnes
Erdeiné Lukács Zita
Erdős Zoltán
Dobrosi Ágnes
Fakla Ida
Tóbiás Gábor
Olasz-Szabó Zsuzsa
Máté Krisztina
Esze Krisztina
Takács Ágnes
Szénási Tibor
Barnáné Papp Éva
Határik Dávid
Levik Regina
Bendik-Asztalos Ildikó