A korábban megrendezett 4 db 24 órás iskolai hagyománnyá tehető sportnap és nagy sikerű rendezvény volt. Ezen a sikeren felbuzdulván szerveztük meg 2015. október 21.án immár 8 órában az újabb, 8 órás maratoni sporteseményt, ahol a hagyományos osztálybajnokságokon kívül új elemet is igyekeztünk beemelni. Ez volt az Airsoft, amelyből bajnokságot is rendezetünk az osztályok legjobbjai között. A délutáni órákban igyekeztünk még kihasználni az ősz utolsó meleg fuvallatait és szabadidős programelemként elővettük a korábban szintén az e pályázati forrásból beszerzett kerékpárokat is. Ügyességi versenyt szerveztük velük a hátsó bitumenes pályán (ezt a korábban megrendezett egészségfejlesztési programelemből vettük át), míg a bátrabbaknak a hegy körül egy 20 km-es túrát szerveztünk, amelynek teljesítésére bő egy óra is elegendő lenne. Mi azonban 2-3 érdekes helyszín érintésével tettünk egy kicsit mássá ezt a korábban is abszolvált kerékpártúrát. A színes kínálat által minden diák megtalálhatta a számára megfelelő sportolási formát.

Programjaink az alábbiak voltak:

  1. kézilabda bajnokság
  2. kosárlabda bajnokság
  3. futball bajnokság
  4. kerékpár túra a hegy körül
  5. Kerékpáros ügyességi verseny a bitumenes pályán
  6. Airsoft bemutató és bajnokság

De mi is az az airsoft? Az airsoft kifejezés egy olyan taktikai sportot takar, amit olyan valóságban megtalálható lőfegyverek alacsony energiájú légfegyver replikáival játszanak, melyek 6 mm-es műanyag gömböket, úgynevezett BB-ket lőnek ki sűrített levegő segítségével. Az airsoft játékosok két csapatra oszlottak a szervezők segítségével és megpróbálták végrehajtani a rájuk bízott feladatokat: a másik oldal kiiktatása, egy zászló elrablása, egy játék bomba eljuttatása illetve felrobbantása a másik oldal területén. Ahhoz, hogy a másik airsoftost kiejtsék egy rövid időre a játékból csak annyit kellett tenniük, hogy eltalálják ellenfelünket saját légfegyverükkel. A játék során szükségük volt egy alap védőfelszerelésre, ami egy kötelező szemüvegből illetve egy arcvédőből állt. Külön feladatelem volt, előre összeállított célbalövésre játszható akadálypályán időre végigmenni, és a lehető legnagyobb pontosságot és találati számot elérni. A diákok ezt nagyon élvezték, a tanárkollégák is összemérhették tudásukat.

A rendezvényen összességében több, mint 400 tanuló vett részt, a tanári felügyeletet testnevelő kollégák, az osztályfőnökök és a szervezéssel megbízott cég képviselői látták el.

A rendezvény ideje alatt megfelelő mennyiségű folyadékról / ásványvíz/, ennivalóról,/ zsíros kenyér, vaja kenyér, lekváros kenyér, gyümölcs, müzli szelet,/ gondoskodtunk, amelyet a szervező cég szállított a rendezvény helyszínére.

Minden program végén a résztvevők külön jutalmat kaptak csoki, müzli szelet, gyümölcs formájában.

Tokaj, 2015. október 21.

Pataki Zsolt, Molnárné Tóth Erika