A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban folyó magas szintű informatikai oktatás, valamint az informatikai oktatás tárgyi és személyi feltételeinek elismeréseként intézményünk 2011/2012-es tanévtől a Cisco Hálózati Akadémia lett. Az akadémiai szerződést szeptember elején jutatta el hozzánk a http Alapítvány kuratóriumi elnöke. A régióban iskolánk az első középiskola, aki ilyen képzést indít. Intézményünket a Debreceni Egyetem CISCO Regionális Akadémiája készítette fel az Akadémiai működésre. Agócs Miklós és Szabó Tamás informatikatanárok felkészítését az oktatói és vizsgáztatói feladatok ellátására a Regionális Akadémia látta el.

A világméretű eLearning programban jelenleg közel 160 ország oktatási intézményei és non-profit szervezetei vesznek részt.

A Cisco Hálózati Akadémia (NetAcad) naprakész hálózati és informatikai ismereteket nyújt azoknak a diákoknak és szakembereknek, akik bővíteni szeretnék tudásukat, és az informatikai iparágban képzelik el pályafutásukat. A Hálózati Akadémia a legújabb technológiai ismereteket tartalmazó, minőségi tanfolyamokat kínál, online tananyagbázissal.

Iskolánkban az érettségi utáni szakképzés keretében lehetőség van az Informatikai rendszergazda, informatikai hálózattelepítő és üzemeltető OKJ-s képzés elvégzésére. A Cisco tananyag az említett OKJ-s képzés tananyagát teljesen lefedi. Ezáltal a képzés alatt tanult ismeretek birtokában a diákok elvégezhetik a négy szemeszterből álló kurzust is. A kurzusok végén olyan bizonyítványt kapnak kezükbe, mellyel nemcsak Európában, hanem az egész világon elismert szakemberként állhatnak munkába. Az új Cisco hálózati képzés során a diákok megismerik a Cisco hálózatok kezelését, Cisco eszközök (routerek és switchek) implementálását, konfigurálását és teljes körű támogatását, IP hálózatok hibafelderítését és karbantartását. A képzés elvégzésével a tanulók olyan elméleti és gyakorlati ismeretanyaghoz jutnak, melynek segítségével összetett, nagyvállalati szintű hálózatokat tudnak megtervezni, kialakítani, ezek megvalósításához megfelelő Cisco eszközöket és technológiákat tudnak kiválasztani. Képesek lesznek a rendszereket összeállítani, az egyes eszközöket az igényeknek megfelelően konfigurálni, a későbbiek során a hálózatot bővíteni, optimalizálni, hibákat felderíteni és elhárítani.

A képzésben nemcsak iskolánk diákjai vehetnek részt, szeretettel várjuk más iskolák tanulóit, hallgatóit, érdeklődők jelentkezését is.