20150515_105340A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció idén ötödik alkalommal került megrendezésre. Az előző évek népszerűsége 2015-ben sem csökkent, országszerte számos önkéntes csoport, köztük nagyon sok oktatási intézmény is csatlakozott a programhoz.

Ebben az évben is kesztyűt és szemeteszsákot ragadtak iskolánk önkéntesei, hogy felszámolják a környezetünket elcsúfító szeméthalmokat.

Az előző évek hagyományait folytatva a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium ismételten aktív szerepet vállalt az eseményben. Iskolánkból 103 diák négy pedagógus vezetésével tisztította meg a gimnázium előtti Tisza-partot, a Bodrog- part mentét, a Szerelmi pincesor és a vasútállomás környékét, valamint a Tisza túlpartján lévő kemping tájékát. Mivel az iskolánk egyik alap profilja a környezetvédelem és vízgazdálkodás, nem meglepő a diákok nagyfokú érdeklődése.

A tavalyi évhez képest kevesebb szemetet szedtünk, mindössze nyolc zsákkal. Az előre tervezett gyűjtési területet ki kellett szélesítenünk, a város nagyfokú tisztasága miatt. A Tisza és Bodrog menti horgászhelyeken is kevesebb hulladékot gyűjtöttünk. Mindez azt jelzi, hogy Tokaj egyre nagyobb gondot fordít a környezete tisztán tartására, valamint a lakosság is fokozottabban figyel a hulladék helyes elhelyezésére.