AlizA Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium „a tehetséggondozásban kiemelt szerepet játszó régiós intézményként” meghívást kapott egy országos rendezvénysorozat, a Tehetség Roadshow miskolci állomására. Előzetesen április 15-én a boon.hu így invitálta az érdeklődőket az eseményre:
“Több mint tíz oktatási intézménnyel együtt a program résztvevőjeként bemutatkozik a térség tehetségprogramjainak megvalósítását több ízben sikerrel koordináló Tokaji Ferenc Gimnázium, mely intézmény falai között tanul Mozgi Milán kajakos, Tokaj ifjúsági olimpiai ezüstérmes sportolója.”

A program 2015. április 17-én az Új Nemzedék Központ mint a kormányzati ifjúságpolitikai, tehetségfejlesztési célkitűzések egyik kiemelt megvalósító szervezete, valamint az EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának együttműködésének eredményeként jött létre. A hivatalos program részeként intézményünk képviseletében Hanák Aliz szólóéneke szórakoztatta a közönséget, majd iskolánk meghívott vendégeként a Tarcali Klapka György Általános Iskola részéről a Lovasné Tóth Judit tanárnő vezette tánccsoport lépett színpadra. A sokszínű műsor után a résztvevők a Csodák Palotájának szervezésében játékos tehetséggondozó foglalkozáson gyarapíthatták természettudományos ismereteiket, az kísérőknek pedig az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet részéről Dr. Szvathné Dr. Szalay Márta igazgató tartott tájékoztató előadást és konzultációt a Nemzeti Tehetség Programról.