Ebben a tanévben is lehetőségük nyílt a Gimnázium tanulóinak a Paulay Ede Színház szervezésében egy különleges darab, Andrew Lloyd Webber: Jézus Krisztis szupersztár című musicaljének megtekintésére.
Pintér Tibor, a darab rendezője, a Sziget Színház vezetője találkozott a tanulóinkkal iskolánk könyvtárában. A találkozó célja az volt, hogy a színész-rendező felkészítse a diákokat a musical befogadására. A közvetlen hangvételű felkészítő foglalkozás során sikerült mindenkinek ráhangolódnia a darab témájára, a Jézus Krisztus – ábrázolás újszerű vonásaira.
A 300 diák és pedagógus által megtöltött színházban a darab nagy sikert aratott, amelyben ifjú színészi tehetségek kibontakozása mellett nagyszerű művészek kápráztattak el bennünket.
Az előadás megtekintése után lehetőség nyílt a diákok számára, hogy a színészekkel közösen feldolgozzák a kapott élményt, s betekintést nyerhessenek a kulisszatitkokba.
Ezúton szeretnénk megköszönni a lehetőséget Dévald Istvánnak, a színház igazgatójának és valamennyi munkatársának, hogy diákjaink felejthetetlen élményhez jutottak.

Gintner Tamásné Hornyák Ágnes
– magyartanár –