1. Csillagvizsgálat

2. Tisza tavi kirándulás

3. Labor jegyzőkönyv


Lap tetejére

Június 11.-én este 21:00-kor indultam el egy csoportnyi tanulóval az iskolából, majd egy rövid túra után a Tokaji-hegy egy megfelelő pontján megállva, hozzákezdtünk az este fő programjának megvalósításához. Egy csillagászati távcső segítségével figyeltük meg a Hold krátereit és az égbolton látható főbb csillagokat. A tanulók nagyon élvezték a programot, a saját szemükkel győződhettek meg arról, hogy milyen eredménnyel jár a Hold felszínén a meteorok becsapódása. A telehold fényé és a felhőtlen csillagos égbolt nagyban megkönnyítette a dolgunkat. A diákok, egy-két érdekességet is megtudtak, mely a csillagok keletkezésével és pusztulásával volt kapcsolatos, illetve átismételtünk olyan ismereteket, melyeket eddigi tanulmányaik során már tanultak pl.: Miért látjuk mindig a Holdnak ugyanazt az oldalát?

A rengeteg szúnyogcsípést leszámítva, úgy gondolom, hogy a tanulóknak egy nem minden napi programban lehetett részük, ahol nagyon jól érezték magukat.

CsillagvizsgalatLap tetejére

2014. június 12-én 15 diák és 5 tanár indult el kirándulni egy kisbusszal a Tisza-tavi Ökocentrumba.

10:30-ra értünk oda, ahol a jegy átvétele után a szabad strandon töltöttünk el egy órát. Ezután léptünk be az Ökocentrum területére. Itt megtekintettük a Magyarországon egyedülálló édesvízi akváriumrendszert, az éjszakai erdő állatait, plakátokat nézhettünk a nagy Tiszai árvizekről, és a vízpartok állatvilágát is megtekintettük.  14 órától 75 perces hajókirándulás sorén ismerhettük meg a Tisza-tó élővilágát. 16 órától pedig egy 3 dimenziós filmet tekintettünk meg a Tisza-tóról.

19 órakor érkeztünk vissza, a fárasztó, de élményekben gazdag nap végén Tokajba.Lap tetejére

Mikrorganizmusok terjedésének (fertőzőképességének) modellezése

Jegyzőkönyv