image1A 2020-ban érettségizőket már csak akkor veszik fel egyetemre, ha egy középfokú nyelvvizsgával rendelkeznek a kellő pontszám mellett.

Ehhez az igényhez igazodik a Tokaji Ferenc Gimnázium nyelvi munkaközössége is. A heti hat nyelvórából egyet a nyelvvizsgára való felkészülésre fordítunk, extra könyvvel kiegészítve a tanulóink igényeit.

Nem könnyű az érettségire készülés mellett nyelvvizsgázni, hiszen a kettő nem teljesen azonos. Nem minden nyelvvizsga követel olyan típusú fogalmazásokat, szövegértéseket, szóbeli témaköröket, mint az érettségi. Viszont a két nagy cél elérése ki is egészíti egymást. Ha valaki a középiskolás évei alatt annyira igyekszik a nyelvtanulással, hogy közben képes nyelvvizsgát tenni (akár két nyelvből is, akár felsőfokon is), sokkal jobb esélye van egy magas százalékú érettségi megszerzésére. Ezért döntött úgy az idegen nyelvi munkaközösség, hogy a nyelvi tagozatokon tanórai keretek között elkezdjük a nyelvvizsgára való felkészülést is. 

Jelenleg a kilencedik évfolyamon már 5 középfokú nyelvvizsgás diák, tizedik évfolyamon 10, tizenegyediken 48 középfokú és 3 felsőfokú, tizenkettedik évfolyamon 39 középfokú és 3 felsőfokú nyelvvizsgásunk van. Nagyon büszkék vagyunk ezekre a fiatalokra.

Hajrá TFG, döntögessünk rekordokat!

Májer Jánosné Arday Otilia
Angol nyelvtanár