P1120654A napokban értesültünk a XXVIII. Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának eredményeiről. Iskolánkból 90 tanuló, és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 34 diákja nevezett a versenyre. Hálásak vagyunk a szülőknek, akik vállalták a nevezési díj költségét, és köszönet a verseny szervezőinek, akik lehetővé tették, hogy a megyei fordulót iskolánkban rendezhettük meg, így a két intézmény diákjait nem terheltük az utazás költségével és fáradságával.

Legsikeresebb tanulóink:

Gimnáziumi kategóriában

11. évfolyam: Szénási Tibor megyei 8. helyezett (matematika tagozat)
12. évfolyam: Olasz-Szabó Sára megyei 16. helyezett (matematika tagozat)
                      Toma Ákos megyei 18. helyezett (matematika tagozat)

Szakközépiskolai kategóriában

10. évfolyam: Hugya Lilla megyei 8. helyezett (pedagógia szakgimnázium)
11. évfolyam: Szólya Erik megyei 13. helyezett (rendészet szakgimnázium)

A verseny feladatai logikus gondolkodást, az összefüggések felismerését és gyorsaságot is igényeltek, és nem kapcsolódtak az aktuális tananyaghoz. Az eredményességet több tényező is befolyásolta: a feladatsor nehézsége, a résztvevők száma, a kategória stb. Mindezeket figyelembe véve, sikerként értékeljük, hogy több képzési típusból is sokan vállalták a versenyzést, hiszen a matematika nem tartozik a legnépszerűbb tantárgyak közé.

Tanulóink további versenyeredményei:

Bólyai Matematika Csapatverseny körzeti írásbeli fordulóján „Quadriátus” csapatnévvel versenyző négy 12.-es diákunk – Olasz-Szabó Sára, Böszörményi Patrik, Pénzes Lóránt és Toma Ákos – 14. helyezést ért el. Mind a négyen matematika tagozatra járnak.

Olasz-Szabó Sára dolgozata a matematika OKTV 1. fordulóján továbbküldhető volt, de a 2. fordulóba sajnos nem hívták be.

Március 8-án a 12. osztályos matematika tagozatos tanulók közül négyen ( Böszörményi Patrik, Olasz-Szabó Sára, Pénzes Lóránt és Toma Ákos)  a Tételkészítő Bizottság által szervezett próbaérettségit írtak matematikából emelt szinten.  A javítást végző ( iskolánktól független) tanár által is nehéznek ítélt feladatsort nagyon szép eredménnyel ( 65%-89%) oldották meg diákjaink.

Örülünk annak, hogy diákjaink tudásukat összemérik más intézmények tanulóival is, sikereikhez, eredményeikhez gratulálunk!

Kunné Hubai Gyöngyi munkaközösség-vezető és a
matematika-fizika munkaközösség tagjai