2015. január 23-án Li Min, az ELTE Konfuciusz Intézet kínai vezetője és kísérői látogattak el intézményünkbe. Nagy elismeréssel szóltak az iskoláról, mind a diákbarát környezetről, mind az itt folyó munka magas színvonaláról és sokszínűségéről. Programjuk során találkoztak Molnárné Tóth Erika intézményvezetővel és Horváthné Bócsi Ildikó intézményvezető-helyettessel, megtekintették az iskolát, majd az ELTE Konfuciusz Intézet által delegált, Kína legjobb egyetemeiről érkezett két anyanyelvi tanárunk: Wang Fanfan és Dong Hao órájának voltak részesei, s ezt követően városunkkal ismerkedtek. Igazán pozitív kép alakult ki bennük intézményünkről és településünkről.

A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 2012 augusztusa óta az ELTE Konfuciusz Intézetének partnere, így városunkban azóta van lehetőség a kínai nyelv tanulására. Iskolánk gimnáziumi tanulói 2013 szeptembere óta második idegen nyelvként is választhatják a kínait, így heti 3 illetve 4 órában tanulhatják azt. Nagy örömünkre szolgál, hogy kitartó munkájuk és tanáraik szakszerű felkészítő tevékenysége meghozza gyümölcsét: a 2014 decemberében Budapesten megtartott 2. szintű kínai nyelvvizsga követelményeit minden 10. évfolyamos jelentkező messze a sikeres nyelvvizsgához elvárt szint felett teljesítette. A tanórákon túl szakköri formában is lehetőség van ennek az egzotikus nyelvnek az elsajátítására.

Kezdő tanfolyamainkra folyamatosan várjuk az érdeklődők jelentkezését intézményünk elérhetőségein: a jelentkezési honlapon, a tfg@tfg.hu e-mailcímen és a 47/352-026 telefonszámon!