Február 21-22-én iskolánk négy 10. A osztályos diákja vett részt a Sárospataki Református Kollégium által szervezett Simándi István emlékversenyen. A kísérletező verseny első napján az új labor átadó ünnepségén vettünk részt, majd a teszt megírása és egy mérési feladat végrehajtása, értelmezése volt a feladat.

Szombat délelőtt minden csapat egy-egy előre elkészített látványos kísérletet mutatott be, így mintegy 3 órás bemutatót láthattunk a jelen lévő 16, egyenként 2 fős csapattól. Az ebéd alatt már az esélyeket latolgattuk, és örülhettünk az eredményhirdetéskor, ugyanis Méder Sarolta és Kobzos Bence 2., Balogh Dániel és Szatmári Simon a 3. helyen végeztek a 9-10.-es korcsoportban. A helyezettek oklevelet és ajándékutalványt vehettek át, valamint minden versenyző egy kis ajándékcsomagot kapott, benne egy fizikai kísérleteket tartalmazó könyvvel, ajándékbögrével, tollal, csokoládéval.

Reméljük, mások is kedvet kapnak a fizika, illetve a kísérletek elvégzéséhez, és a következő versenyre már több csapat jelentkezik.

A sikeres csapatok felkészítő és kísérő tanára Erdős Zoltán tanár úr volt.