42677037_692592314443289_4660384221645242368_nIskolánk, a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziuma idén első ízben csatlakozott az Európai Diáksport Nap rendezvénysorozatához. Mindennapjainkban is kiemelten fontos feladatként kezeljük a fiatalság egészséges életmódra nevelését, a változatos mozgásformák megismerésének támogatását és a mindennapos testmozgás alapvető emberi igénnyé válásának folyamatát.

A sportnapon iskolánk minden diákja számára biztosítottuk a szabad mozgás örömét. A diákok korra és nemre való tekintet nélkül önfeledten vetették bele magukat a sport okozta flow élménybe. A tanulók a hagyományos csapatsportágak, mint labdarúgás, röplabda, kosárlabda mellett szervezett keretek között tollaslabdázhattak, floorballozhattak és a tűzharc nevű játékban is kipróbálhatták magukat. Gyönyörű napsütéses időben és festői környezetben a Tisza és a Tokaji-hegy lábának szomszédságában került sor a 2018 méteres futás teljesítésére.

A vállalt kötelezettségeinket mind a diákok, mind a testnevelő kollégák nagy lelkesedéssel teljesítették. Az Európai Diáksport Napot az idei pozitív tapasztalatok birtokában már jó előre bejegyezzük a következő tanévünk eseménynaptárába.